Cumartesi, Nisan 03, 2010

Mutfak Takımı


Havva evlendiii, bebişi olduuu ben haala çeyiz fotoğrafı yayımlıyorum :) Üstelik bu fotoğrafıda yeni çektim. Zamanında çekemeyince de yayımlamak uzun sürdü..



Bizzat kendim kurdele işlerini yapmış bulunmaktayım, iğne oyalarını annem yaptı. Perdede iğne oyası yok masada ve peçetelerinde var en altta linkte kurdele nakışsız halinde daha belirgin iğne oyası...



Örneği Nazar Değmesin adlı Rukiye hınımın blogunda aldım. Rukiye hanım çok daha güzel fotoğraflamış renklerde farlklı görmek isterseniz TıKLaYıN...



Peçetelerini çeyizden önce fotoğraflamıştım fakat burada yayımlayamadım çünkü bozulan bilgisayarımla beraber tamirde. Resimlerin kalmasını rica ettim, eğer kalırsa yakında onlarıda eklerim. Bu arada şunu belirteyim perde ve masa defalarca yıkanmış olmasına rağmen buzulma olmadı. Sadece fiyonkundaki kurdele soldu. Hani diyolarya kullanışlı değil kurdele işi diye ( aslına bakarsanız bende inanmış gibiydim, şimdi tam tersini düşünüyorum )kendi gözlerinizle görün ve siz değerlendirin sevgili blogseverlerim :)

Örneği örnek bezine işlediğim halii...

Örneğin kurdele nakışsız halii...


2 yorum :

cevapsızsorular dedi ki...

iyi akşamlar bu işinizde diğerleri gibi çok güzel olmuş ellerinize sağlık ben de yeni öğrenmeye başlıyorum kurdele nakışını inşallah iyice öğrendiğimde bu örneğinizden yaparım.bu arada geçen hafta bir soru sormuştum size. pembeli havlu kenarındaki kurdelenin nasıl geçirildiği ile ilgili. cevap alamadım eğer zahmet olmazsa nasıl yapıldığını gösterebilir misiniz?

Rengarenk dantel dedi ki...

cevapsızsorular; buradaki yorumunuzu yeni gördüm. diğer yorumunuzu görmüş olmalıyım ki bişeyler hatırladım. o havluları ben yapmadığım için tam bilemiyorum. evde deneme yapmam gerek. bunun içinde kurdeleyi geçireceğim yeri yapmalıyım önce... inş. başarır ve başarıncada kısa zamanda paylaşırım..