Çarşamba, Haziran 27, 2007

Kardeşe Hediye


Nasıl oldu? Seeen hemde Havva'ya... E hani geçinemiyodunuz :P diyenlere açıklama;
Kesinlikle hiçbir amaç gütmeden bu ciciyi ona hediye ediyorum. Valla bişe istemiyom yaa. Üf biliyom okurken "abla sancılanmada de" diyosun değilmii? İnankim yok bak sende dedin ya, ablayım ben ( ay ağlıycam bunları ben mi yazıyom ). Kardeş başedilemeyecek kadar yaramazda olsa abayım ben :( ( yok bu ben olamam )

Her neyse, sıcaktan yazamıyorum malum havalar felaket ( kımıldamıyorum bile vücutta ısı artışı olmasın diye ) benim iş yeri aslında tüm yaz kapalı olmalı. Niyemi? 2 enjeksiyon makinessi var ve bunlar 80-90 derece ısı ile çalışıyor. Çalıştıran ustayı düşünemiyorum ben bu kadar yanarkene :/ kucağımda geceden buzluğa attığım bi şişe ile akşamın gelmesini bekliyorum. Saat şuan 16:01 ve buzum bitttiiiiii. ( Yarın bi damacana donduracam böyle olmuyor ) Ya ben klima istiyouuuum...



Yine neyse deyip artık konuya geçeyim. Bu örneği yabancı bir sitede gören ben kolay olması hasebi ile yapacaklarım arasına aldım. Bu sıcaklar bastırmadan örneği bitirdim. Geçtiğimiz hafta sonu da minik çiçeklerini yapmaya karar verdim. Baktım bende dilediğim renkte bir ip yok ( hep yeşil renkteler amma severmişim yeşili )"ee ne olacak şimdiii, ayy nasılda konsantre olmuştum" derkeeen aklıma pazardan kurdele işi denemek için aldığım kurdeleler geldi. Küçük kardeş esinle beraber almıştık. O kurdelelerle minik çiçekleri ördüm ve iğne iplik ile dantel örtüye tutturdum. Sonrada ütüledim işte bu kadaar...



Artık Havva hanım ne amaçla kullanmak isterse kullanır. Umarım beğenir :)) "Bu ne bee! Aslına zerre benzemiyo, ben istemem bunu daha güzelini yap" demezse iyi :)



Örneğin aslı...

Şema...
Sıcağın etkisi ile saçmaladıysam affedin beni...
Not: Esin kardeş bekle seninde var hediyen, süpriz ama tamammı?...

Perşembe, Haziran 21, 2007

İğne Oyası Havlu Kenarları -2-


Yine iğne oyası demeyenler için yeni bir örnek daha....



Uzaktan

Geçenlerde de başka rengini yayınlamıştım. Kırmızı sevenler için de bu gün kırmızı versyonunu yayımlayayım istedim...



Uzaktan

Cuma, Haziran 15, 2007

Dantel Anlatımı

13.06.2007 gününün sabahı iş yerine geldim hemen bilgisayarımı açıp e-postalarıma baktım ( hersabah yaptığım gibi ). Blog a gelen yorumlar da e-postama geldiğindne ilk postalarıma bakarım. İsmini yazmayı unutan bi arkadaşımız yolladığı yorumda :

" Merhabalar RENGARENK NAZLI!.bloğunun yeşil incili havlu kenarını gördükten sonra takipçisi oldum.açıklaman icin tesekkür ederim.yalnız üstteki örneği de aynı şekilde açıklayabilirsen minnettar kalıcam.bunun gibi havlu dantellerine çok ihtiyacım var.(EN YAKIN ZAMANDA)Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.Çalışmalarında başarılar dilerim."


diyordu. Parantez içinde 'en yakın zamanda' demiş ya bundan yakını olamazdı. Doğrusu şanslı, makinem yanımda, tığ ve ip de var ( yine yeşil olacak ama napiim o benim deneme ipim ) en önemlisi vaktimde var ertelediklerimi saymazsak. Neyse Başladım yapmaya. Ertesi gün -yani dün- yine postalarıma baktım her sabah gibi, ismini yazmayı unutan Pelin ( aynı örneği sormasından anladım ki o pelin, yorumu görmemiş olabileceğimi düşünmüş olacakki bu sefer işini sağlama almış ) e-posta atmış. Hemen cevap yazdım. O'na anlatımı hazırladığımı, yayınlamamın akşamı bılabileceğini söyledim. O'da sabırla bekledi. Bu arada biraz yazıştık ve sanırım arkadaş bile olduk :)

Hangi örnekten bahsettiğimizi merak edenler tıklayabilirler...


Resimli açıklamalı anlatım Yapım Aşamaları bölümünde, kalıcı bağlantı için tıkla.

Perşembe, Haziran 07, 2007

İğne Oyası Havlu Kenarları

İğne oyası uzmanı halam yine ama bu sefer yeni modellerle bizimle. Halacım el emeği göz nuru cicilerini hep paylaşmıştır bizimle ona kocaman teşekkürler...

Örnekler hakkında halama sordum, O'da cevapladı...
- Halacım örnekleri nerden buldun?
- Kafadan attum.
- Atmasyon yani.
- Heee kizum oyle.
Not: Halam şiveden vazgeçemiyorda çok düzeltmeye çalışsada olmuyor işte. Ama herkes onu o şivesine bayılıyor :)



Bu örneğin uzaktan görünüşü...



Mavi denizin uzaktan görünüşü...



Maasumcukun uzaktan hali...

Bikaçı beraber :)

Kırmızı olan yakında çok yakında burada...
Ayrıca mideniz kaldıracak gibi ise size anlatımınıda yapabilirim yani, yorumlara bakıcam ona göre yapıcam...

Çarşamba, Haziran 06, 2007

Geldim İşte

Bi kaç günlüğüne işyerim kapalı idi yani izindeydik topluca. Çok ihtiyacım vardı 1 haftada olsa yetti gibi. Aynı monotonluktan çok sıkılmıştım. Aslında dün geldim işyerine, güncelleme bu güne nasip oldu. Tatilde ne mi yaptım? İki ismek sergisine gittim, daha da giderdim ya fırsat olmadı gerçekten. Akrabalarımı ziyaret ettim. Evde temizlik yaptım azıcık. Son olarakta kendime vakit ayırıp eğlenceli ( bana göre ) vakit geçirdim. Mesela dikiş yaptım. Yarımlarım vardı sökük tamiri gibi onları hallettim. Bende yarım çok. Geçen bi arkadaşın bloguna yorum yazmıştım ( kimdi hatırlamıyorum ) yarımlarla ilgili "bende her katagoride bir yarımlar bölümü var" diye :) bu tatilde dikiş katagorimdeki yarımları epeyce azalttım, sadece yarımlar değiil bide elbise diktim, yaaa. Tam bitmedi ama az kaldı ( Allah'ım daha yeni azalttım yarımları o elbise bu katagorideki yarımlara eklenmesin sakın :(( ooof of! Buna izin vermeyeceğim )...

Haa birde hafta sonu eşimin yeğeni ( küçük görümcemin oğlu ) Mehmet Fatih'in ana okulunun hazırladığı gösteriye katıldık 4, 5 ve 6 yaş gruplarının hazırladıklarını izledik. Çok şeşer oluyorlar yaa... M. Fatih 4. yaş gubuda, 6 yaş grubu ise diploma aldı daha ilk diplomaları darısı diğer diplomalarına. M. Faih'de alacak inşallah :)

Fotoğraflar bölümünde kısada olsa 2 videosu var birazcık tadına bakmanız için :)Tıklayın...