Cuma, Mart 17, 2006

Bir Örnek Bir Danışma....


Geçtiğimiz haftalardan birinde, anneme gittiğimde, anneciğim kardeşime iğne oyası kenarlı ketenimsi tülden ( adı bu değildirya ben böyle dedim ) bi vitrin takımı başlamış. Bende hemen resimledim, bakalım beğenecekmisiniz...



Anneme bi öneride bulundum. Aynı örtüye kurdele nakışıda uygulayalım mı dedim. Ne olur ne de olmaz dedi. Bende sizlere bi sorayım dedim. Kurdele nakışı uygulayalım mı ve hangi renkleri tercih edelim ve de hangi tekniği uygulayalım ? Yani çiçek menekşe mi olsun kasımpatı mı gibi. Heyecenla yorumlarınızı bekleyeceğim......
Yakından

18 yorum :

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Anneciğinin ellerine sağlık, bu oyadan ben de yapmıştım. Çok güzel duruyor. Kumaş altını gösteren (transparan) bir kumaş değilse kurdele nakışı yapabilirsin. Bence minik bir desen, tomurcuk güller güzel olur.
Sevgiyle kal.

Rengarenk dantel dedi ki...

eyvah kumaş transparan! ama ama ....ben... çok istemiştim olmazmı yaaa.. altınıda muntazam şeetsem kurtarmazmı... evet minik bi desen güzel olurdu ya transparanda nasıl durur bilmem..
teşekkürler şennur, fikrin dikkate alındı bile...

Adsız dedi ki...

kurdele nakışı temiz çalışıldımı kumaşın transparan olmasında bir sakınca yok bence. ama oya o kadar hoş ki onu gölgede bırakmayacak kadar zarif ve sade olmalı kurdele nakışı. sarı kurdeleyle yapılmış bir gonca gül ve iki yana serpiştirilmiş yeşil yapraklardan oluşan bir motif köşeye oturtulabilir mesela...

Rengarenk dantel dedi ki...

sarı harika bi renk ben çok severim ya havva ne der bilmem. çok teşekkür ederim hacer.ayrıca temizx çalışıcam annemi de ikna ederim artık...

Serra dedi ki...

Bence hic kurdela nakisini kullanmayin burada. Farklik bir nakis yapin, kanavice tarzi ufacik bir minik cicek gibi, olursa kumasa. Nasilsa delikli bir kumas, degil mi?
Bu arada evet blogda problem var, dun aksam oldu. Haftasonu bakicam.

Adsız dedi ki...

merhabalar.ben yeni blokcuyum.sitenizi zaman buldukca geziyorum harika çalışmalarınız var.devamını bekliyorum.sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Nazlı; Örtü tek başına da çok güzel ve zarif duruyor. Annenin ellerine sağlık.

manolya dedi ki...

Bence de çok zarif olmus, baska birseye ihtiyaç yok. Yine de çok isteniyorsa kumasin renginde gölge isi minik bir örnek çalisilabilir sanirim.
Sevgiler

nagice dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ANNECİĞİNİN ÇOK ÇOK GÜZL OLMUŞ..

Adsız dedi ki...

Canımcım Kuzencim
Çok zarif bir parça. Kurdela nakışı konusuda pek birşey bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla tavsiyede bulunan arkadaşların birçoğu örneğin zerafeti konusunda hemfikir. Acaba diyorum, boncuk diyorum olmaz mı? Beyaz pul ve boncuklarla mini mini bir desene ne dersin? Hem iğne oyası arka planda kalmaz hem de kumaşa hareket katar. İkiside birbirini gölgelemez. Yok dersenki 'beyaza beyaz olmaz' şeffaf uçuk pembe, lila vs. pullar kullanabilirsin. Havacığım güle güle kullansın.
mAvİkEçİ;)

Rengarenk dantel dedi ki...

keçiciğim maviciğim kuzenciğim boncuk harika fikirde ben işleyemeyeciğim....
ama sen işlersen olur :) senin kadar muntazam işleyeceğimi sanmıyorum da ondan dedim. ama denerim ve fikrimi anneme ileteceğim...

Adsız dedi ki...

İşlerim canısım ne demek. Ayıp ediyosun. Sen yeterki iste.
mAvİkEcİ

Adsız dedi ki...

bu benimmiymiş benim niye hiç haberim yok:)annemciğim ban açeyiz yapıyoda bende hiç evlenme gibi bi niyet yok:)abla sana vermeyi çok isterdim ama annnem yapmış kıyamam.ben evlenene kadar bunlar demode olur ama neyse:))))

Adsız dedi ki...

öncelikleaynı kumaş ve benzer örnekten saln takımım var benim . iğne oyası yaptım be yapanın eline saglık nde ucuna iğne oyası çiçek yapıp diktim çok şirin görünüyor. isterseniz resmini yollayabilirim.

Adsız dedi ki...

öncelikle yapanın eline saglık...aynı kumaş ve benzer örnekten salon takımım var benimde . ucunada iğne oyası çiçek yapıp diktim çok şirin görünüyor. isterseniz resmini yollayabilirim.

Rengarenk dantel dedi ki...

sevgili anonim:beğenmene sevindim teşekkür ederim.
elbette yollayabilirsin örneği. görmeyi çok isterim.. bende bi tekrar yapmış olurum senin örneğinle. bize iğne oyası çiçek yapımınıda resimlerle anlatırsan ( benim çok merak ettiğim bişeydirde ) çok sevinirim..

Adsız dedi ki...

merhba site sahibi, resmi hangi adrese yollamamı istersin. nasıl haberleşebiliriz. adres verirsen sevinirim.

Rengarenk dantel dedi ki...

Anonim : rengarenkdantel@gmail.com e-posta adresim buraya atabilrisin. İsminide yazarsan sevinirim :)