Cuma, Ekim 06, 2006

1 Paçalı Don, 1 Şalvar, 3 Kutlama...


Önümüzdeki senenin ilk günlerinde annem kızkardeşim Esra'ya ( Australia ) gidecek inşallah.Bizde hazırlık yapmaya başladık, bişeyler yollamak istiyoruzda.

Dün akşamda Esin'le Havva ( kardeşlerim ) bendeydi. Boş boş oturacağımıza üretime geçelim diye düşündük. Almak ayrı da biz el emeği olsun istedik. Esmacığımıza bi tane -tabiri caizse- ( başka ne denir bilemedim ) paçalı don dikelim dedik. Paçalı don dikmesi öyle kolayki, biraz şaşırtıcı sadece. Neresini nereye dikeceğinizi kestiremiyorsunuz. 3-4 defa söküp diktim, sonunda raconunu öğrendim...




Bu arada Esin teyzesi uykuya yenik düştü :(

Havva teyzesiyle, içinde Esma'yı düşünerek resmini çektik, Havva illa poz verditti, sonuç = ayak ayak üstüne atmış ( Esma'yı hayal ederekten ) bi şeşer don :)





Dikeceklerimiz arasından ( böyle diyorum çünkü bir sürü cici planladık, annem gidene kadar dikeceğiz ) en kolaylarını seçtik. Çiçekli don çabuk bitince birde şalvar dikelim dedik. Zaten kızın talihi şalvardan açıldı hep. Hatırlayacaksınız annesi de Esma'ya bi şalvar dikmişti.




Kırıştırmasak olmaz, şalvara da kırışık modası getirecez yani. Sanırım ütülü dahamı iyi ne?




Şalvarın paçası yakından...

Biz acık değiştirdik, şalvarın orjinali...

Bir balıklama zıplayış yapıp konu değiştiriyorum.

Bu gün İstanbun'un kurtuluşu. İstanbul düşmandan kurtulmuş kurtulmasınadaaaa trafikten nasıl kurtulur onu düşünelim.




Vatan caddesindeki tören hasebi ile insanların düştüğü zor durumu bi görseniz ( göremeyenler için dedim ) Bu törenleri Vatan caddesinde yapmasanızda törenler için başka bi yer inşaa etseniz insanları zor duruma düşürmeyecek şekilde. İşyerlerimizi 1-2 saat rotarlı açıyoruz da. Hadi onuda geçtim çile bülbülüm çilee ! Tamam senede 1-2 kez oluyo ama bu trafik hergün var da bari sebebi siz olmayın suçlaması daha kolay oluyo çünkü.Neyse, atalarımızı şükranla anıyor Allah'tan rahmet diliyorum, siz olmasaydınız bizim böylesi güzel bi şehrimiz olmayacaktı...

Acaba ben yanlışmı düşünüyorum ? Bi büşünce haa buu, başka bişe değil yanii ( düşünce suçundan yargılanırmışım, ayy Allah korusun. Valla fikir falan yani. Tamam bişe demiyom yapın törenlerinizi yapın, ben sustum )

Ayrıca eşim Yücel ve babam İsmail beylerin doğum günleri bu gün, İstanbul'umuzun kurtuluşu ile birlikte hepsiniii caan-ı gönülden kutluyorum. Amma çok şey olmuş bu gün haa!

12 yorum :

Adsız dedi ki...

Paçalı donu görünce çok güldüm :) ilahi siz :)) E ne denir "iyi günlerde kullansın" :)

***
İstanbul un trafiğinin biteceği bir günü hayal edemiyorum.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

slm millet.evet yakında tekrar teyze olucaz şimdiden cok sevınclıyım.bu pacalı don dikme mevzusuna gelince benım cok bılmıs ablam iyi guzel kesti pantolonuda birleştirirken ben aldım elıme ama sen anlamazsın dıyerek aldı elimden.sonra kendısıde yanlış birleştirdi.ablacım canım sen ben olmadan bir hiçsin hiiiiiç:))
HaVvA

Serra dedi ki...

Ya ben sizin kiz kardesler olarak iliskinize bayiliyorum; masallah size bakip keske bir de kiz kardesim olsaydi dedim. Hadi bakalim, teyzeler ikinciye de hazirlik yapin.
Fikir suclum benim, sen boyle uzun yazinca cok keyifli oluyor, eline saglik.

Rengarenk dantel dedi ki...

Berrincim dikerken bizde çok güldük şeşer bişey oldu bizce, ilahi biz :))

havva elimden aldığını hiç atırlamıyorum. ben elinde daha çok telefonu gördüm... radyosuyla uğraşıyordun yalanmı ha!


serracım ben bayılamıyom. belamıdır nedir bu kız başıma yaa. Aslında bela ama tatlı bela ( umarım bu yorumu okumaz, çok şımarır ekşir tepemde ) fikir suçlum ha :))) teşekkürler. hoşuna gidiyorsa ne mutlu bana.. sorma listemizde ikincide var onada dikeceğiz yetişirse inş.

NAZLICA dedi ki...

Nazlıcığım herşeyin konfeksiyonu çıkınca dikiş yapan azaldı. Kendi el emeğinizle ürettiğiniz herşey daha değerli tabiki. Ben de kardeşinle diyaloglarına bayılıyorum. Benim sadece ağbeyim var çok isterdim bir kız kardeşim olmasını. Ne mutlu size.Sevgiyle kalın canım.

Rengarenk dantel dedi ki...

Nazlıcım, adaşcım sana katılıyorum aslında hazır giyimle aynı fiyata hatta bazen dahada pahalıya mal oluyor iyi bişey dikince. emeği de cabası. ne biliiim hoş oluyor. uğraşı var hemde insanın kendi uğraşısı ondan değerli heralde. sendemi şu kıza yüz veriyorsun. şaka bi yaana bana bi hafta içinde gelmesin baya boşluk oluyor. sevmesmede gözümmü arıyor ne? olsun abide güzel bence. en küçük kız kardeşim abisiyle bi kızkardeş kadar ii annaşıyor. ya tek olsaydın. o da zor bence...

Adsız dedi ki...

okuduklarıma inanamıyorum:))))tatlı bela ha kimi kandırıyon sen :))
HaVvA

nagice dedi ki...

ben sitelerde gezemiyeli ne çok değişiklikler olmuş.ellerine sağlık.hepsi birbirinden güzel..
iyi günlerle giysin şirine..

Rengarenk dantel dedi ki...

teşekkür ederin nagihancım. giysin bakalım şirine :))

Adsız dedi ki...

Ayy Nazlı o çiçekli don ! çok şeker olmuş:))) güle güle giysin Esma,eline sağlık...

NuR dedi ki...

İlahi, Sevgili Nazlı
Beni çok güldürdün, Allah da seni güldürsün emi... Şalvarlar, donlar, kutlamalar, bayağı yogun bir hafta olmuş gerçekten de... Hep böyle geçsin canım...Ellerinize de sağlık tabii
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

biraz gec kaldim yorum yazmakta ama mesguldum bu ara biraz.ben esmanin annesi esra.ablacim ellerine saglik.cok guz\el olmus.yani burdan oyle gozukuyo.elime gectiginde gercek yorumlerimi yaparim :).havvacim ablami hic suclama senin ne kadar bu isleri sevdigini biliyoz.