Pazartesi, Mayıs 07, 2007

Kurdele İşi Örtüler


Biraz geç kaldım güncellemede, aslında geleli çok oluyor. Mükemmel güzel bi umre geçirdik. Allah dileyen herkese nasip etsin. İleriki günlerde umre resimlerinden bir demet yayınlayacağım fakat önce yarım kalan sergi fotoğraflarına devam edelim derim.


İsmek sergileri yaklaşıyor yeni sergi fotoğraflarıda olur belki ( gidebilirsem )... Bu yıl hiç olmadığım kadar yoğun geçti-geçiyorda. Neyse gidebildiklerimle yetinmeye çalışırız diimii?


Kurdele işi hakkında çok fazla bilgim, hatta daha kötüsü deneyimim bile yok. Yanlız internet üzerinden araştırarak biraz ilerleme kaydettim kendi çapımda. Hoş ilerleme kaydetip etmediğim ilk denememde belli olacak ya neyse :)


Bildiklerini net üzerindne paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Çünki hakikaten emek veriyorlar paylaşırken. Ben özellikle Nursen Hanımın sitesinden ( ki ben ona hocam demek istiyorum ) çok fayda gördüm öğrenme açısından. Bi ziyaret edin demek istediğim çok daha iyi anlaşılacaktır. O'na tekrar paylaşımları için teşekkürlerimi sunuyorum buradan :) Hasılı teknikler konusunda çok yöneleceğimiz kesindir Nursen hocamızın sitesine, yarım yamalak bildiğim ve anladığımla anlatmaya çalışacağım resimlerdeki teknikleri. Eğer 'Yarım hoca dinden eder...' demeyip yararlanabilirseniz ne mutlu bana :))


İSMEK BEŞİKTAŞ 2006

Kurdele işi tepsi.



Bana en sevimli gelen motif...

Bu örneğin yaprak çalışmalarının çoğu kurdele iğnesi tekniği, bi kısmı zambak ve lale yaprağı yapımında kullanılan teknik, bakınız. Sağ alt köşedeki motifin yaprak tekniği için, bakınız. Üstte ortadaki lalelerin yapımı için bakınız. Lalelerin altındaki motifin çiçekleri için, bakınız ..

Kurdele işi bohça kenarı ...



Aynı yakınlıkta fakat flaşsız bakınız...
Bu örneğin çiçeklerndeki teknik hakkında değil bilgim, fikrim bile yok :) Bilen arkadaşlardan yardım talep ediyorum :)

Salon takımı...



Yapraklarda tohum işi ve bu teknik kullanılmış. Beyaz çiçeklerde kurdele iğnesi tekniği kullanılmış. Ana çiçekte ise örümcek gül tekniği ( verdiğim linkte alta doğru inin ) kullanılmış. ( Tekniğin resmi Kızımın Çeyizi adlı güzel paylaşımların olduğu bir blogdan alınmıştır, şiddetle önerilir :) )

Koltuk örtüsü ( sanırım )...



Yakından

Koltuk örtüsünün bir motifi yakın, bir motifi daha yakın...

Kurdele işi pike...



Pike motifi yakından. Ana çiçekte zincir yaprak tekniği kullanılmış, küçük çiçekler ve yapraklarda kurdele iğnesi tekniği kullaılmış...

Kurdele işi çok amaçlı örtü...



Ana çiçek kurdele iğnesi tekniği, turuncu kremli kurdele ile yapılan ortası incili çiçek zincir yaprak tekniği, diğer çiçeklerde de örümcek gül tekniği ( verdiğim linkte alta doğru inin ) kullanılmış. Yapraklar ise yine kurdele iğnesi tekniği ile oluşturulmuş...

Brezilya nakışıyla eşit ağırlıkta kurdele işi, çok amaçlı örtü...


Bu örnekte bi çok teknik kullanılmış zincir yaprak, brezilya nakışında da kullanılan rokoko ve kurdele iğnesi tekniği gibi.

İçine bereket sinen İsmek beşiktaş 2006 sergi fotolarından hala var. Devamı yakında....

10 yorum :

NAZLICA dedi ki...

Nazlıcığım hoşgeldin, gerçekten merak ettim ben. Hayırlı olsun umren. Dileyen herkese nasip etsin Allah. Bu yıl tanıdığım birkaç kişi gitti onlar da çok memnun kalmışlar. Kurdela nakışının gerçekten albenisi çok, kolay gözüküyor ama hep düşünürüm, yıkamak gerekince ne olacak. Aynı görüntünün kalacağını sanmıyorum. Verdiğin örnekler, fotoğraflar için çok teşekkürler canım. Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

merabalar hosgeldiniz allah omrenizi kabuletsin bizlerede oralara gitmek nasip ettin kurdele nakislari cok guzel yapanlarin ellerine saglik

Admin dedi ki...

Nazli,cim merhaba, oncelikle hosgeldin, Allah kabul etsin canim.
Bana biraktigin yorumu ayni bolumde cevapladim, orada bahsettigim gibi bilakis memnun oldum. Nakislar harika canim tesekkurler paylasim icin. Yama olarak yapilan ortu (Crazy Teknigi diyorlar) cok begendim, bende kizima ve kendime o tarz bir calisma ile yapmak istiyorum. Ayrica Brezilya nakisi ve kurdele isi bir arada yapilanda cok harika olmus.Yapanlarin ellerine saglik, iyi gunlerde kullanmak nasip olsun.
Nazli,cim yukarida yorum birakmis yikaninca bozulurmu diye, Nazlim hic korkma bozulmuyor. Yaptigim seccadeleri ben narin bir sekilde yikadim, camasir makinasina koydum sadece fazla suyu gidene kadar bir iki defa dondurup cikardim, kurutup utuledim, benim sitemde seccadelere bakarsan gorursun.
Sadece dikkat edilmesi gereken bir ayrinti var, nakisi yaptiktan sonra arka tarafindan igne iplikle guzel bir sekilde tutturmak.
Hepinize guzel bir hafta dilerim, sevgilerimle...

Admin dedi ki...

Canim ben bir aciklamayi unuttum bu yuzden bir yorum daha birakiyorum:))
Gullerin hangi teknik oldugunu sormusun, bana gore gullerin ortasi orumcek gul, kenarlarida kurdeleyi buzup yapmislar, diger tomurcuk gibi kucuklerde fantazi dugum, aciklamasi benim yayinladiklarim arasinda var. Sende bir kontrol et dogru ise oradan kopya yapip yayinlayabilirsin, sevgiler...

Rengarenk dantel dedi ki...

NAZLICIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, EWET ALLAH HERKESE NASİP ETSİN ÇOK GÜZEL Bİ GÖREV :)

DANTELCİ TEŞEKKÜR EDİYORUM,HEM UMRE TEBRİKİN, HEM ZİYARETİN HEMDE VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN...

ANONİM SİZEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Hoş geldin, Allah kabul etsin. Kurdele nakışı çok keyifli bir işleme, çok da kullanışlı, doğru bir işleme makinada yıkanıp, tersinden ütülenerek sorunsuz kullanılır. 4-5 yıldır yıkayıp yıkayıp kullandığım örtülerim var.
Sevgiyle kal

Rengarenk dantel dedi ki...

şennur teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. deneyimli birinden duymak daha güvenilir oluyor tabi. teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

ayyyyyyy kalitemi bozdurdunuz bana bee !! bu neki ya .. Aaa çok güzel olmuş bebişim..

kurdelasepeti dedi ki...

2 üniversite okudum annem yapardı bunları sen çılgınsın derdim . Bu çılgınlık 37 yaşımdan sonra banada bulaştı . bilmem becerebiliyormuyum ama çok zevk alıyorum . yapılanların hepsi harika ellerinize sağlıkm

hediye dedi ki...

Kurdele Nakısı Örtüler Çok Tsk ..
İsmek Kurdele Kursları Kurs Merkezleri İBB Kurdele Nakısı Kursları.