Perşembe, Haziran 15, 2006

Güzel Bir Gün...


Geçtiğimiz salı günü işyerinden çıkıp Beşiktaşa annemlere gitmek için yollara düştüm. 2 saat sonucunda bunu başardım vee doğruca bi tuhafiyeye koştum. Yaklaşık bir aydır patchwork yapasım gelmiş ama elimde pek malzeme olmadığından hep erteliyordum. En çok istediğim bi rulo makastı. Her ne hitmetse kendisine bi sempati besliyordum ve mutlaka benimde olmalı diyordum. Evet oldu sonunda benimde bi rulo makasım var...
Bakııııııın, ta ta!



Ne şirin diiimi? ben onu çok sevdim, onunla çok işler göreceğiz. Aslına bakarsanız bende bi huy vardır, 'mutlaka yapacağım' der malzemeyi eve doldururum ama yapmaya fırsatım olmaz. Malzeme de yok sa 'bak şimdi olaydı yapardım ' derim. Bi çelişki hep süregeldi......

Sonra, yani tuhafiyeden çıktıktan sonra büyüüük bi kırtasiyeye girdim. Belki bilenleriniz vardır Kabalcı. Oradan da minik ( hiçte minik değil ) makineme bi çanta aldım. Uzun süredir istediğim bi şeydi bu. Çantamda, orda-burda çok süründü benimle artık haketmişti. Çizilmemesi için çok kolladım ama yinede çizildi. Bende iş işten geçtikten sonra aldım ama en azından dımdızlak olmadan kurtardım :) makineyi... Arabamızada mı alsam acaba o da çok çiziliyo! Olmaz dimii? Tamam tamam...
İşte benim şeşer çantaaam...





Aynı gün çoooook uzaklardan da bi hediye aldım. Taaaaaaa Australia'dan. Tahmin ettiğiniz üzere kardeşciğim Esra'dan geldi bu hediye.
Çok sevimli bi cüzdan, işte bakın:




Dün ise annemle çarşamba pazarını talan ettik.Eve geldiğimde öyle yorgun düştüm ki biraz ıstırahat ettim ve gece yarısı börek yapmak için ayaklandım. Şu benim En Kolay Börek varya ondan yaptım, o pişerken de ben aşağıda resmini görmüş olduğunuz bu şirin çantanın yeşilini dikmeye başladım.




Çanta Havva'nın. Beraber aldık, bi arkadaşında görmüş çok sevmişti tesadüf raslayınca hemen aldı. Eve geldiğimizde şöyle bi baktım 'aaa çok kolaymı bu 'dedim ve bi yandan çene çalarken bi yandan ben kalıbını çıkarttım. Derken elimizde kalınca yeşil bi kumaş vardı ( ondan daha öncede çanta dikmiştik Esin'e okul için, güya resmini çekeceğizde Esin hanım -benim kardiş- bi türlü bulamıyo çantayı )o yeşil kumaşa kalıbı yatırdım ve kestim astarladım falan biraz düzensiz oldu sıralama ama bişeye benzedi galiba. Şu an bitti gibi,son rütuşlarını atıyorum. Yakında yayınlar yapılışını da anlatırım...

9 yorum :

Meral dedi ki...

Nazlıcım resimler bir yana resimleri açıklarken yazdığın o içten yazılarını okumak ayrı bir zevk.
Güle güle kullanın hepsini de öpüyorum

sebboy dedi ki...

Tümünü iyi günlerde güle güle kullanın...Nice nice güzelliklere...

incikboncuk dedi ki...

hepsini iyi günlerde kullan. kırkyama çalışmalarını bekleriz. Kardeşinin hediyesi de çok güzelmiş. Rulo makas ne işe yarıyor?

Serra dedi ki...

Oo masallah, sen durmuyorsun yerinde. Istanbul trafiginde aksam aksam o yol cekilmezdi ya, insan annesi olunca mi duramiyor dersin?
Rulo makasin hayirli olsun. Ben de burada gordukce bir samimiyet hissediyorum, hani tanismadan sevmek gibi birisini ama ben de dikisin d si yok, patchworkun psi nerden geleyim diyerekten oyle uzaktan seviyorum kendisini. :)
Canta da hayirli olsun, hadi cok bekletme bizi.

Rengarenk dantel dedi ki...

Meralcim minik bi tebessüm oluşturabildimse yazdıklarımla ne mutlu bana. Teşekkürler...

Şebboycum teşekkür ediyorum...

İncik Boncuk sanada çok teşekkür ederim, rulo makas patchwork yaparken kullanılan bi makas türü, güya bişeyler yapacağımda :)

serra hanım lütfen makasıma sempati falan duymayın o benim makasım :)
şaka şaka...
gerçekten çok sevimli diimii ablası :)
Çanta geliyor az kaldı..
evet mevzu anne olunca Fizanı (neresi bilmem ama böyle deyim vardırya ondan şeettim ) bile göze alırsın.

Dikişin D sinden anlamayan DIM ama artık anlıyom birazcık. Şimdi de Patchworkun P siyle mücadele ediyorum, acaba anlayabilecekmiyim diye, bakalım neler olacak....

Adsız dedi ki...

merhabalar ziyaretiniz için teşekkür ederim.aslında sayfalarınızı ben daha önceden ziyaret etmişim şimdi tekrar girince hatırladım.çok becerikli bir hanıma benziyorsunuz zengin bir dünyanız var gibi görünüyor.hem dikiş bilmek bir kadına büyük avantaj sağlar,her istediğini dikip giyebilir.bu arada ben djevza.blogcu dışındakilere nasıl yorum yazılır pek bilemiyorum.bazen kabul edilmiyor.tekrar görüşmek üzere.mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

nisan dedi ki...

Hepsi çok hoş, iyi günlerde kullanın, çantanın yapım aşamalarını bekliyorum.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Nazlı; Makasın hayırlı olsun, ben de bazan takarım kafama almadan rahat edemem. Çantayı beğendim tam yazlık, ama bu kapkaç yüzünden uzun saplı çantalar kullanmak zorunda kalıyorum, içim de kalıyor bu şirinlerde. Ellerine sağlık pek güzel. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu,
Once bir dergiden kalıp çıkarmayı dene. Sonra da pazardan ucuza kumaşlar alıp bir iki denemeni onlar üzerinde yap. :) Insan yapa yapa ogrenir. Duzenli olarak kursa gidecek vaktin yoksa deneme yanilma yontemi en iyisi.

Sevgiler,

Belgin

http://www.blogcu.com/stitcherbelgin