Çarşamba, Ağustos 31, 2005

Miraç Kandili


Tüm islam aleminin Miraç kandilini kutlar hayırlar getirmesini Yüce Rab'dan niyaz ederim....




Not: Yemek Denemelerim köşesi güncelleşmiştir...

Salı, Ağustos 30, 2005

10 Küçük Mutluluk


Teşekkürler Serra, beni sobelediğin için :{ Ne yazacağım ben şimdi. Bu gibi durumlarda beni bir heyecan basıyor ne yazacağımıda unutuyorum. Gerçi bu daha kolay, tatildeyken 'the cook next door' için bi kaç arkadaş tarafından sobelenmiştim. Ama cevaplama fırstım olamamıştı. Şimdi 10 küçük mutluluğumu yazayım, daha sonra ( eğer hala yazmamı isterseniz )onuda yazabilirim...


1) Herhangi bir duam kabul olduğunda yada istediğim herhangi bir isteğim gerçekleştiğinde,

2) Esma beni gördüğünde unutmayıp "TEYTE" ( teyze )dediğinde ve bana hıçkırarak güldüğünde,

3) Akşam serininde eşimle beraber dolaşmaya çıktığımda ( ki bu onu çok yorgun olduğu için mutsuz etsede ),

4) Otobüsle uzun yolculuğa çıktığımda,

5) İnsanlar için ufakta olsa bi yardım - bi iyilik yaptığımda ( karşı tarafda mutlu olursa daha mutlu oluyorum ),

6) Denizi en az bir metre mesafeden sesini içime çekerek izlediğimde,

7) Evimi temizlediğimde,

8) Ailemle ve Esra'yla ve tabi Esma'yla her görüştüğümde,

9) Ara sırada olsa yanlız kaldığımda,

10) İnternetimde ve bilgisayarımda vede diji makinemde bi sorun olmadığında, ben çok mutlu oluyorum....

Ben Saadet, Aslı, ve Meral'i sobeliyorum....

Pazartesi, Ağustos 29, 2005

Artık Tatil Bitti


Sonunda döndüm. Döndüm ama öyle çok fazla malzemem yok elimde. En çok Esma'nın fotoğrafını çekmişim tail boyunca. Zaten bu tatilden elimde kalan en değerli şeyler o resimler... O gittiğinden beri resimlerine ve videolarına bakıyorum her gün bi fasıl. Tatil dönüşümüde o resimlerden bi karma ile açmak istedim blogumu. Umarım iyi etmişimdir.





Tatil boyunca internetten bi hayli uzak kalmışım. O nedenle sabahtan beri internette dolaşıyorum. Gerçi fırsat buldukça girmeye çalışıyordum ama yeterli olmuyordu. Bu tatil boyunca ne yaptığımı soracak olursanız söyleyeyim; ilk 14 günümü kızkardeşim ve onun bıcırığı dünya tatlısı Esma'ya ayırdım. Sonra ise hemen her çalışan bayanın ilk bulduğu tatil fırsatında yaptığı gibi evimi temizledim. Sonra yazlığa gittik. Sonra çalıştığım için her görüştüşümde bana fırça atan akrabalarıma gittim ( ki hala bitmiş değiller ). Sonra da çeşitli semtlerin pazarlarını gezdim, falan-filan. Yaklaşık 40 günlük bi tatil yaptım ama bana çok kısa geldi.

Bu arada boşta durmadım tabi. Anneme bir etek diktim, ikinciside yolda. Bir pardesü diktim, astarı kaldı. Birde gömlek dikiyorum ama yarım kaldı. ( Zaten yarımlarımla başım dertte bide onu bırakmayayım. Hemen en kısa zamanda bitirmeliyim ). Dikişle alakası olmayan ben neredeyse usta olup çıktım, şuncacık zaman içerisinde diktiklerime bak. Evet, en kısa zamanda resimlerini yayınlayacağım.

Tabi dantelde yaptım bu tatilde, 3 parçadan oluşan (daha son parçası oluşmadı, oluşacak ) yatak odası takımı yapıyorum. 2 parçası bitti 3. ve büyük olan parçadayım şu an, bitince yayınlayacağım ( biterse tabi. Kısmet olmuyoda hiç. O da yarımlarım arasındaydı ah bi bitse diğerlerine geçeceğim. )