Perşembe, Mart 29, 2007

Yolculuk Var...



Nasıl heyecanlıyım anlatamam. Zaten ne diyeceğimi-ne yazacağımıda bilemiyorum bu yüzden. İnşallah yarın 11 uçağı ile o kutsal mekanları ziyaret için yola çıkacağız. Oldukça kalabalığız anne baba hala 1 hala 2 vesayre vesayre. En çok istediğim şeylerdendi ailemle o güzel yerleri ziyaret etmek. Bikez eşim ve kayınvaldem ve eşimin teyzesi ile gittik çok zevkliydi tadı damağımda kaldı. Allah bir kez daha nasip etti, hamdolsun. Çok heyecanlıyım yaa. 21 günlüğüne gidiyoruz, artık dönüşte görüşürüz inşallah. Allah'a emanet olun :)

Resim buradan alıntıdır...

Salı, Mart 27, 2007

İğne Oyalı Mutfak Havluları - Son Üretilenler -


İğne oyası ustalarından Nadire sultan ( halam olur kendileri ) yeni örnekler denemiş. Bizede bunları fotoğraflayıp yayımlamak düşer değilmi? Eskilerdende bi demet yaptık altta, örnekler eski ama yeni yıpıldı hem renkleri farklı...



Bu örnek tülbente de oya olarak çok yakışıyor...



Mavili örneğin benzerinden görmüş gibiyim ama eminde değilim. Çok güzel olmuş halacım ellerine sağlık..




Bu pembe örnek aslında o kadar güzel duruyorki sormayın gitsin. Resim bunu yansıtamamış her nedense. Hani oluryabazen resimde güzel çıkar ama aslında o kadarda güzel değildir, ha işte bu onun tam tersi. Halacım-ustam bi tane isterim nooluuur :)

İşte daha önce yayımladığım örneklerin farklı renk çalışılmış halleri :)




Halacım bu havluları bizzat kendisi alıp işliyor ve takımını 50 ytl'ye yapıyor. Takımında 6 havlu var. Sipariş vermek isteyen olursa e-posta adresime posta atabilirler.

Adresim: rengarenkdantel@gmail.com

Bu arada yazmayı unutmuşum yemek denemeleri güncellendi ...

Cumartesi, Mart 24, 2007

Güllü Ve Kurtcuk


Güllü örneği herkes biliyor artık ama bende elimde olan bi tek bi tanecik parçayı çekip yayınliim dedim. Asıl amacım Yapım Aşamalarında anlatmış olduğum tarifidir. Ben orada bildiğim kadarıyla anlattım merak edenler bakabilirler. Buyruun...



Yakından gül motifi...



Birtek güllü'nün tarifi yok tabi. Birde kurtcuk yapımını tarif ettim.

Birdeee Yemek denemeleri bölümü silikon kalıpta kekten farklı bi tarifle güncellendi...

Çarşamba, Mart 21, 2007

Kurdele nakışı Kırlentler -2-


İsmek Beşiktaş 2006

Delirmeden şu post u atabilirsem ne ala. İki kez yazdım ve ikisindede silindi delirecektim yani. Neyse hiç olmamış gibi davranıp yazacağım, bu sefer publish etmeden kopyalamayı unutmayacağım.

Alttaki şeker kırlente uygulanan teknik boncuklara ipek kurdele sarılarak, hemen akabinde de desene monte edilerek yapılmış. Yaprakların bir kısmında kurdele iğnesi tekniği diğer kısmında düz yaprak tekniği kullanılarak yaprak oluşturulmuş. Sapında da aynı teknik kullanılmış.



Uzaktan

Bu örnekte ( resimden çok anlaşılmadığından tahminen yazıyorum ) çiçekleri iki tonda organze kurdele ile zincir yaprak tekniği kullanılmış. Yanlız batış aralıkları daha uzun yapılmış. Yaprak ve saplarda gelişi güzel batarak düz yaprak tekniği uygulamış



Yakından

Bu örnekte ise ana çiçek, kurdelenin bir kenarından teğel çekip büzdürülerek ( inşallah yanlış anlatmıyorumdur varsa yanlışım bilenler düzeltirse sevinirim ) oluşturulmuş. Yapraklarda bu teknik sık aralıklarla yapılırak uygulanmış.Küpeli çiçeğini oluşturmak için kurdele iğnesi tekniğini iç içe kullanmış. Küçük yapraklarda düzyaprak ve dallarda el nakışı ipi ile sap işi yapılarak tamamlanmış.



Yakından...

Alttaki kırlentte ise çiçekler kurdele iğnesi tekniği kullanılarak oluşturulmuş. Dallar( bazı yerde kurdele bazı yerde el nakışı ipi ile ) ve yaprakların hatlarında sap işi tekniği kullanılmış. Yaprakların içleride tohum işi ile doldurulmuş.



Başka açıdan...

Bu mükemmel işlemeleri yapan hanımlara bize bu göz zevkini yaşattıkları için çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz...

Teknikler için bağlantı kurduğumuz Nursen hanıma da teşekkür ediyoruz...

Perşembe, Mart 15, 2007

Kurdele nakışı Kırlentler -1-


Geçen sene Serra ve Saadet ile buluşmuştuk daha öncede bahsetmiştim, o gün ismekin beşiktaş sergisine gitmiştik. Hala yayınlamadığım resimler var o sergiden. 2007 ismek sergileri başlamadan şööyle bi geçen seneye dönelim istedim...

Kurdele ve el nakışı ipi ile tohum işi tekniği ve sap işi kullanılarak yapılmış bir kırlent.



Uzaktan

Alttaki kırlentte ise direk kumaşa işleme değilde çiçekleri elde hazırlayıp kumaşa monte etmişler...



Bu örnekte ise çiçeklerde adını tam bilemediğim en basit teknik olan papatya yaprağı çalışmasıyla uzunlu kısalı batarak yapılmış. Diğer alanlarda el nakışı ipi ile adını bilmediğim
bu teknik ve çok az da sap işi çalışılmış...



Bu kırlentin işlemesindeki teknikler hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmeyeyim. İyi bilen arkadaşlarımız vardı mutlaka, yardımcı olurlarsa seviniriz...



Bu çok sade ve güzel örnek sarı sim ve ipek kurdele ile yapılmış. Teknik hakkında yine çok bilgi sahibi olmasamda benzer bi şekil buldum bunun için tıklayın.



Yakından.

Resimlerin aceleden kaynaklanan netsizliğinden dolayı çok özür diliyorum. Ayrıca işlemeleri yapanların ellerine sağlık hayatları boyunca başarılar :)

Salı, Mart 06, 2007

Bir Reklam

Efenim Akgüller Besicilik, yetiştirilmesi ( veteriner kontrollu ) tamamiyle kendimize ait hayvancıkların ( inek-tosun-dana, koyun-kuzu, keçi ) kesilip satıldığı bir kuruluş. Tabiri yerindeyse tırnaklarımızla kazıyarak geldiğimiz ve halen kazımaya devam ettiğimiz bi kuruluş...



Adak ve canlı hayvan satışı ile başlayıp Kasap ve yöresel gıdaların satıldığı bi dükkan açmaya kadar ulaştık. Aslında amaç sadece et ve tavuk ürünlerini toptan vermekti, sonra ne olduysa perakende ve yöresel ürünleride ekleyerek ve de eklemeye devam ederek bişeyler yapmaya çalışıyoruz.

Kırmızı etin yanı sıra tavuk eti de mevcut demiştim şunu belirtmeliyim ki tavuk kendi besimiz değil güvenilir bi markadan temin ediyoruz. Yine güvenilir bi markadan sucuk-salam-sosiz-kavurma v.b. getirtiyoruz...

Yöresel ürünler adı altında ;
Tulum peyniri,
Malatya peyniri,
Malatya tereyağ,
Çökelek,
Dut pekmezi,
Biber salçası ( acı tatlı ),
Domates salçası
Manda Yoğurdu,
Manda sucuğu,
Süt ( günlük taze ),
Kaymak,
Bal ( süper bi bal ),
Tokat yaprağı,
Çemen,
Pekmez,
Tahin,
Eski kaşar ( yöre yöre ),
Otlu peynir,
Köy yumurtası ( kendi yetiştirdiğimiz besi )
Kurutulmuş sebze...

Vesayre vesayre. Ürünler köy köy araştırılarak getirtiliyor. Ben özellikle tereyağ, salçalar, Malatya peyniri, bal ve tabiki daha öncenden de tadını çok iyi bildiğim köy yumurtasını şiddetle tavsiye ederim :).

Kırmızı et ise kurbanda aldığımız duyumlara göre mükemmelmiş. Tabi bizde kurbanı kendi kendimizden aldık ve bende mükemmel olduğu görüşündeyim. En ufak bi hormon yada benzeri bir yem verilmeksizin yetiştirildiğinden olağan üstü lezzete sahip. Sadece bi kez deneyip tadına bakın derim.

Eğer toptan veya perakende sipariş vermek isteyen olursa akgullerbesicilik@gmail.com ( siparişlerin teslimatı İstanbul içi ile sınırlıdır -şimdilik- )
dan bize ulaşabilirler...

Yer: Evren Caddesi Barış Sokak No:5 Güneşli-İstanbul

Bir reklam izlediniz, yayınımıza kadığımız yerden devam edeceğiz :)