Perşembe, Ocak 19, 2006

Davul Fırın....

İki gün önce rica içerikli bi mail aldım. Maili yayınlıyorum...

Sayın ilgili;

Sizden birsey rica etmem mumkun mu ?
Ben elektrikli mutfak aletleri ureten firmalara tasarim yapan bir tasarimciyim. Daha kaliteli urunler yapabilmek icin bu mutfak aletlerini kullanan insanlarin fikirlerine, sikayetlerine, onerilerine ihtiyacim var. Bu konuda bana bir aracilik ederseniz cok sevinirim.

Su anda nostaljik bir urunu tekrar hayata gecirmeye calisiyorum. Siz de bilirsiniz onceleri mutfagimizda davul firin denen firinlar vardi. Bu firinleri gunumuz teknolojisi ve yasam sekline uyarliyorum. Daha once evlerinde davul firin kullanan insanlarin bu urunle ilgili anilari, sikayetleri, tavsiyeleri, bu urunu daha once neden almak istedikleri, eger su anda kullanmiyorlarsa buna nelerin sebep oldugu ve yapilacak yeni bir urunde neler olabilecegi konusunda fikirlerini ogrenmek isterim.

Ayrica yaptigim projelerde herzaman fikirlerini paylasabilecek gonullu insanlara ihtiyacim var. Bu konuda da bana aracilik ederseniz sevinirim. Bu arada sunun altini cizerek soyliyim. Bu talebimin altinda ticari bir dusunce yok bu konuda iciniz rahat olabilir. Amacim sadece yaptigim isi daha iyi yapabilmek. Benimle ilgili daha fazla bilgi edinmek icin web sitemi inceleyebilirsiniz.


Hulusi Neci
Urun Tasarimcisi
www.necidesign.com

Hulusi beyin bu ricasını gerçekleştirmek için anket tarzı bi yazı yayınlayabilirim dedim. Hulusi beyde bana sorularını bi başka e-posta ile yolladı. Bende yayınlıyorum ve sizden yorumlarınızla görüşlerinizi bildirmenizi istiyorum...

İşte sorular;

- Evde fırınınızı daha çok ne pişirmek ya da ısıtmak için kullanıyorsunuz ?( bu, davul fırın da olabilir, aygaz tüplü fırın da olabilir, mikro dalga fırın da olabilir )
- Daha önce davul fırın aldıysanız ya da şu anda kullanıyorsanız. Özellikle ne sebeple davul fırını tercih ettiniz ?
- Davul fırının hangi yemekleri güzel hangilerini kötü yaptığını düşünüyorsunuz ?
- Davul fırını mutfağın ya da evin neresinde saklıyorsunuz ?
- Ne sıklıkta kullanıyorsunuz ?
- Sizce bu firinin yeniden mutfaklara girebilmesi icin neler yapilabilir ?

Teşekürler
Hulusi Neci

9 yorum :

manolya dedi ki...

-Evimizde davul firin ve elektrikli mini firin kullaniliyor. Davul firini daha çok börek, kurabiye, tavuk ve balik gibi firin yemeklerinde kullaniyorum. Ayarli oldugu için mini firinda kek, turta ve az miktarda olan yemekleri pisiriyorum.
-Evimizde hep davul firinimiz olmustur, birkaç tane eskittik. En önemli tercih nedenimiz çabuk ve iyi pisirmesi ve büyük tepsilerin kullanilabilmesi.
-Agir pismesi gereken yemeklerde ve hamur islerinde içi çig kaldigindan iyi sonuç alinamiyor. Kullanmakta oldugumuz firinimizin alt ve üst pisirme dügmeleri var nispeten daha kontrollu ama bazen çok çabuk pisirdiginden hatta kavurdugundan sorun yasiyorum. Börek, pizza, kurabiye ve firin yemeklerinde çok kullanisli.
-Çok yer kapladigindan balkonda(kapali) sakliyor ve kullaniyoruz.
-Ilk tercihim daima davul firin oldugundan haftada 1-2, bazen daha fazla.
-Büyük tepsi kullanimi tercih nedeni oldugundan boyut olarak neler yapilabilir bilemiyorum ama mutfakta kullanabilmem iyi olurdu. Borcamlarin kullanimi(ben birkaç tane patlattim) ve agir pismesi gereken yemekler için ayarinin olmasi iyi olabilirdi.
Umarim yardimci olabilmisimdir.

Adsız dedi ki...

1- Fırında pişecek ve fırında ısıtılması gerekecek herşey.
2- Mini fırınım da var davul fırınımda. İkisini tercih etmemin nedeni mini fırında ayarlarının olması. Derece ile pişmesi gereken herşeyi mini fırında yapıyorum.
Derece gerektirmeyen herşeyi davul dırında pişiriyorum. Çünkü tepsisi büyük ve çabuk pişiriyor.
3- Kötü yaptığını düşündüğüm bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar.
4- Bir çok kişi gibi benim davul fırınında yeri dolabımın üzeri. Tabi birşey yapacağım zaman orada pişirmiyorum.
5- Değişir. Bazen hafatada 1-2 bazen hafat buyunca hiç.
6- Nasıl olur bilmiyorum ama mini fırınlardaki gibi derecesi olsa insanların tercih edeceğini düşünüyorum. Çünkü tepsisi büyük. Zaten mini fırın için bir yer ayırıyoruz. Neden biraz daha büyük bir yer ayırmayalım ki! Eğer böyle birşey olursa evdeki 2 fırınımı birilerine verip onu alırım.

akçahan dedi ki...

Sevgili Nazlı sana bir uğrayayım demiştim. Hulusi Beye yardımcı olamam sanırım. Ben 13 yıllık fırınımdan çok memnunum. Tepsileri de büyük. Davul fırını eskiden kullanırdık, annemin vardı. En büyük sorun ayarı olmaması idi. Bir de telleri kopardı bazen hatırladığım. Sevgiler Nazlı.

Adsız dedi ki...

SEVGILI NAZLI ARKADASLARINDA YAZDIGI GIBI BENIMDE KARABUK YAPIMI ANNEMLERDEN KALMA DAVUL FIRINIM VAR .GENELLIKLE TEPSISI BUYUK OLDUGU ICIN BAKLAVA VE BOREK PISIRMEDE KULLANIYORUM.AMA AYARI OLMADIGI ICIN DIGER HAMUR ISLERIMI GENELLIKLE MIDI FIRINIMDA YAPIYORUM. KILERDE DERIN DONDURUCUNUN USTUNDE DURUYOR.
ISI DERECE SISTEMI EKLENIRSE BELKI YENIDEN REVACTA OLABILIR AMA TERCIH EDILIS SEBEBI BENCE BUYUK TEPSI KULLANIMI FAKAT TERCIH EDILMEME NEDENIDE COK YER KAPLAMASI.
SEVGILER

akçahan dedi ki...

Nazlıcım bir uğrayayım demiştim. Güncelemeni bekliyoruz. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

1)3 fırın var desem davul +mini+ocaklı fırın
2)büyük boy tepsi ve UCUZ olması
3)çörek börek harika oluyor bide kek yapabilse
4)davul gibi olunca ortada görünmesini istemiyorum yakışmıyor
5)böreği sık yaptığım için elimin altında olur...
6)ayar secenekleri çok olmalı renk diğer beyaz eşyalara uygun olmalı
adıda davul olmamalı açmak için kullanılan ön kısımda elimi çok yakdım...

Adsız dedi ki...

sizin fiyonk sitenizde dantel anglezi öğrenmek istediğinizi gördüm eğer biliyorsanız acilen anlatırmısınız AYTİŞ

Rengarenk dantel dedi ki...

Aytiş hanım, e-posta adresinizi yollayın en kısa zamanda arşivimi inceleyip size dönerim...

Adsız dedi ki...

Ben 25 yaşındayım annemin davul fırını yoktu ama ben aldım mikrodalga fırınımda var.Davul fırında börek ve poğaça yapıyorum kekide yapmayı başardım.kapağı biraz sorunlu birde o tepsiyi koyduğum alt mazgalı hareketli olduğu için sıkıntı yaratıyor.bide tip olarak çok albenisi yok keşke biraz daha tasarrufl elektrik kullanabilse:)ama ben çok seviyorum fırınımı